KELEKÇİ GAZİ İLKOKULU olarak 33 öğrenci ile dahil olduğumuz NO WORDS BUT MANY ROLES eTwinning projesine KODLAMA çalışması ile başladık
Proje logosu seçimine okulumuz adına aday olarak hazırladığımız logo çalışmamız
Öğrencilerimize proje başlangıcında eTwinning farkındalığı kazandırmak istedik. Bunun için digital ortamda fikirlerini belirtebilecekleri ve onlarda merak uyandıracak sorularla hazırladığımız öğrenci ön anketi etkinliğine katılım sağladılar.
Proje Afişimizi belirlemek için okulumuz adına hazırladığımız afiş çalışması
Yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında öğrencilerimizle okul panosu hazırladık
KELEKÇİ GAZİ İLKOKULU Okul tanıtımı
Öğrencilerimiz etkinlik esnasında kullanmak için proje kelimelerinden oluşan wordbox (kelime kutusu)yaptılar
Öğrencilerimiz web2.0 WORDCLOUD ile proje kelimelerinden oluşan kelime bulutları hazırladılar.
Öğrencilerimiz proje kelimeleri ile hazırlanan QUIZIZZQ ve CRAM uygulamaları ile kelimeleleri iyice pekiştirdiler.
projemiz kapsamında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladık. İşbirlikli ürün olarak proje ismimizle de alakalı olarak 23 Nisan şarkısını işaret dili ile seslendirdik. Okulumuza düşen görevi başarı ile gerçekleştirdik.
Görev paylaşımı yapılarak proje kelimelerini öğrencilerimiz kendi çizimleri ile anlattılar.
Öğrencilerimiz Bitmoji ve Chatterpix ile kendilerini tanıttılar.
Okulumuzun ismi ve Proje Logosu ile İntro çalışmamız
9 Mayıs eTwinning gününü öğrencilerimiz kendilerinin tasarladığı ayraç,taç,maske ve resimlerle kutladık.
Öğrencilerimiz farklı şehirlerden arkadaşları ile ZOOM da tanıştı. Kendilerini arkadaşlarına tanıttılar.
Yapılan eşleştirmeler sonucu diğer okuldaki öğrenciler ile kelimeleri birbirlerine anlattılar.
Pandemi döneminde İnternet çağının gerekliliklerini ve İnterneti kullanırken nelere dikkat etmemiz gerektiğini proje dahilinde hazırlanan internet güvenliği videosunu izleyerek ile hatırladık.
Proje öğretmenleri ile düzenli olarak webinarlar yaptık. Proje gidişatını değerlendirdik,beyin fırtınaları ile projemize yön verdik. İşbirliği içinde çalışarak projemizi verimli bir şekilde sürdürdük.
Öğrencilerimiz kendilerinin çizdiği resimlerden oluşan kahoot etkinliği ile proje kelimelerini pekiştirdiler.
Proje sonuna yaklaşırken değerlendirme anketlerini yaptık.
Öğrencilerimize proje sonunda projeye olan katılımlarını belgelendirmek ve onlara katkıları için teşekkür etmek amacıyla katılım belgesi verdik.
Proje final ürünü olarak resimli sözlük oluşturduk.
2.final ürünümüz ise şarkı oldu.Öğrencilerimizin sesleriyle hayat bulan şarkımızı çok sevildi.
Merhaba,ben Esra Akpınar.15 yıldır İzmir'de görev yapıyorum.Bu ilk eTwinning projem.Bu projede ortaklarımla birlikte çalışmaktan,yeni şeyler öğrenmekten çok keyif alıyorum.Öğrencilerimin projeye olan ilgisi ve katkısı benim de motivasyonumu artırıyor.
Dramanın önemli alanlarından da biri olan sessiz sinema oyununu öğrencilerle ve öğretmenlerle buluşturmak çok heyecan verici bir girişim oldu benim için. Bu buluşmanın ardından çıkacak olan sonuçların verimli olması için tüm değerli öğretmenlerimle çalışmalarımızı zevkle devam ettiriyoruz. Projemi renklendiren öğretmen ve öğrencilere çok teşekkür ediyorum.
Emine Ulusoy İlkokulu öğrencileri etkinlikler boyunca gördükleri kelimelerden hangileri akıllarında kaldıysa söyledi ve bu kelimelerden her öğrenci adına kelime bulutu "Wordcloud" uygulaması kullanılarak oluşturuldu. Bu kelime bulutları "Movavi Video Editor" programı ile birleştirilip video haline getirildi. Öğrencilerimize sonsuz teşekkürler. İyi seyirler.
Sabriye Kılıç öğretmenimizin Microsoft Excel kullanarak oluşturduğu projenin "Kodlama" etkinliğini gerçekleştiren öğrencilerimizin gönderdiği çalışmaların toplandığı bu video "Movavi Video Editor Plus" uygulaması kullanılarak oluşturulmuştur.
Aygül Ayran - Emine Ulusoy İlkokulu Öğrencileri - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Kutladı !
Projemizin ortak videosunun yanında çocuklarımızın heyecanla paylaştığı fotoğraf ve videoları bu şekilde birleştirmek istedim. Çocuklar oldukça umut vardır. İyi ki varsınız çocuklar ! Aygül Ayran Şahinbey / Gaziantep
eTwinning platformu bize ve öğrencilerimize birçok şey kattı. Hem öğretmenler olarak biz hem de öğrencilerimiz pek çok şey öğrendi. Hem eTwinning platformuna bir teşekkür hem de eTwinning gününü kutlamak adına öğrencilerimiz birçok çalışma tasarladılar ve yaptılar.
eTwinning platformuna ve emek veren tüm öğrencilerime çok teşekkür ediyorum. İyi Seyirler.
Projenin etkinliklerini herkes kendi okulundaki öğrencilerle prova amaçlı uzaktan eğitim yaparken uygulamaya koyabilecektir. Sonrasında, projenin de sunduğu gibi öğretmenler ve öğrenciler ZOOM üzerinden karşılıklı bir araya gelip etkinliği gerçekleştirecektir. Uygulama yapılmadan önce müfredatın içerisindeki kelimeler öğrencilere aşina olmaları amacıyla öğretilecek. Projeyle ilgili afiş çalışmalarını her katılımcı kendi okulunda panolarda sergileyecektir. Bu çalışmaları öğrencilerle yapması öğrencinin projeye daha çok aşina olmasına olanak sağlayacaktır. Uygulama esnasında moderatör öğretmen olacak ve süreyi, oyunu ve sıralamayı düzenleyecektir. Uygulama her hafta bir defa veya iki defa olmak üzere çeşitli kademelerde gerçekleştirilecektir. Çok öğrenciye ulaşmaya çalışmak amaçlanmıştır fakat koşulların sunduğu şekilde öğrenci sayısı belirlenmeli yönünde karar alınmıştır. Uygulamanın süreci amaçlandığı gibi verimli gitmesi dahilinde proje süresi uzatılacaktır. Projenin uygulama kısmında iki taraftan öğrenciler online olarak buluşturulacaktır. Bu şekilde öğretmenler yeni öğrenciyle, öğrenciler yeni öğretmenle ve daha da önemlisi öğrenciler yeni öğrencilerle tanışacak ve sosyal dünyaları ve dünya görüşleri gelişecektir.
Projenin amacı ögrenci odaklı olduğu gibi projeden beklenen sonuç da öğrencinin kazanımıdır. Dahası öğretmenlerin öğrencilerini daha iyi tanıması da mümkün olacaktır. Başka bir okuldaki veya bir ildeki yaşam enerjisini çocukların tanıması da önemli bir sonuç olacaktır. Beklenen en önemli sonuç ise öğrencinin bu proje etkinliği sonucunda kendindeki yeteneği keşfetmesi, kendine güveninin artması ve özellikle kendini tanımısıdır. Öğrenci daha çok öğrenci tanıyarak arkadaş dünyasını da genişletecektir. Heyecanlı ve meraklı olacaktır. Her gün veya her hafta "Bu sefer hangi okuldan kiminle bu etkinliği yapacağım" diye düşünerek öğrenmeye ve yaşamaya daha çok bağlanacaktır.
Sessiz sinemanın da gerektirdiği gibi çeşitli konular çatısı altında bir oyun oluşturulur. Oyun en az 2 kişi ve en fazla 2 grup 5 - 5 olacak şekilde tasarlanır. Oyun başlamadan önce her iki taraf kendine en az 5 anlatılacak konu veya kelime belirler. Oyunun süresi 30 dakika olmak koşuluyla bir kelimeyi veya konuyu kişinin 3 dakika içinde karşı tarafa anlatması gerekmektedir. Konuyu veya kelimeyi sadece beden dilini ve yansıyan sesleri (hayvan sesi, eşya sesi, doğa içindeki sesler, acı ve neşe sesi vb.) kullanarak anlatacaklardır. Örneğin, içinde neşe duygusunu barındıran bir kelime, film adı veya oyun varsa, gülme veya neşeli olduğunu anlatan bir ses çıkarılabilir. İlkokul düzeyindeki öğrencilerde uygulanması planlanmıştır. Fakat üst kademelerde de uygulanması uygundur. Projenin uygulanacağı dil katılımcı öğretmenlerin tercihine bırakılmıştır. İngilizce öncelikli dil olup Türkçe de proje uygulanırken kullanılabilecektir.